Вест

Ecotrophelia Europe 2019

Група студената нашег факултета, на челу са проф. др Јеленом Миочиновић, као национални победници учествовали су на европском такмичењу у креирању еко-иновативних производа Ecotrophelia које је одржано 6. и 7. октобра на сајму хране Ануга у Келну, Немачка.

Студентски тим под називом „CandyMoo“ представио се са производом „MOCaMELA“, сир са медом и меласом, и освојио седмо место, што представља један од најбољих пласмана Србије на овом престижном такмичењу. Циљ такмичења је да подстакне предузетништво међу студентима и охрабри их у развијању иновативних производа намењених домаћем и међународном тржишту. Учешће студената на такмичењу је подржано и реализовано уз помоћ Удружења прехрамбених  технологија Србије и УСАИД Пројекта за конкурентну привреду.

Студентски тим је по повратку из Келна учествовао на „Belgrade Food Show“ који се одржао у Белекспоцентру 10. и 11. октобра, као и на „X
Balkan cheese“ фестивалу одржаном 12. и 13. октобра у Дому омладине Београд, на коме је добио награду за најбољу иновацију.

 

alt text alt text alt text alt text alt text alt text