Вест

Волонтирај на Међународној студентској недељи у Београду

Фестивал ISWiB, један од највећих студентских фестивала у југоисточној Европи, отворио је пријаве за своје волонтере који ће у периоду од 6. до 13. августа учествовати у реализацији истог. Конкурс је сачињен из два круга. Први круг је форма коју треба попунити до 11. јуна, а други круг је интервју уживо.

Волонтери су подељени у четири групе:

1.            Group Guide – водичи

2.            Логистика

3.            Info&Host

4.            Медија волонтери (потребно је имати свој фотоапарат).

Пре самог фестивала биће организавне радионице за све волонтере како би се упознали са својим задужењима. Предзнање и искуство није од пресудног значаја за одабир, осим за Медија волонтере за које је потребно да знају да користе фотоапарат. Смештај није обезбеђен, тако да је неопходно да у периоду радионица и фестивала волонтери имају свој смештај у Београду.

С обзиром да је безбедност на фестивалу приоритет, услов за волонтирање је обавезна вакцинација (2 дозе до самог фестивала) или Серолошки тест (тест на антитела).

На званичним профилима на друштвеним мрежама налазе се додатне информације, као и искуства досадашњих волонтера који су покушали да на најбољи начин приближе волонтирање на ISWiB-у.

Међународна студентска недеља у Београду (International Student Week in Belgrade) заснива се на концепту „млади за младе”, пружајући младим људима прилику да стекну неопходно теоријско, али и практично искуство из различитих области. Значајан број, како учесника, тако и волонтера, прикључују се фестивалу сваке године и доприносе његовој реализацији својим ентузијазмом и посвећеношћу. Овогодишња тема фестивала је ментално здравље, чиме желимо да подстакнемо младе да у сваком тренутку треба да цене себе.

alt text