Вест

Зум кафица: 45 минута о развојном путу од идеје до тржишта

Позивају се студенти и млади истраживачи на онлајн дружење, нову Зум кафицу - 45 минута о развојном путу од идеје до тржишта, коју ће реализовати Центар за развој каријере Универзитеа у Београду у уторак, 14. септембра у 12 часова.

У госте нам долази колегиница Тамара Чолић Милосављевић, менаџер за трансфер технологије у Центру за Трансфер Технологије Универзитета у Београду.

Причаћемо о кључним димензијама једне пословне идеје, корацима у процесу довођења те идеје до тржишта, о доступним алатима и програмима подршке које нуди Центар за трансфер технологије, и иновацијама које развијају студенти и истраживачи са Универзитета у Београду.

Поред писања и управљања пројектима из области иновација и предузетништва, Тамара је одговорна и за успостављање и јачање сарадње између универзитета и привреде, процену потенцијала за комерцијализацију резултата научноистраживачког рада, и посредовање у том процесу. Део је пројектног тима Европске мреже предузетништва (EEN) у Србији која пружа информације и друге услуге подршке предузећима и предузетницима у циљу ефикасног и ефективног искоришћавања њиховог потенцијала. Амбасадор је Европског „IP Helpdesk“-а, иницијативе усмерене на подршку у вези питања која се тичу права интелектуалне својине. Члан је међународне асоцијације професионалаца за трансфер технологије (ITTN). Организовала је и учествовала у реализацији бројних иницијатива усмерених на промоцију и подршку предузетништва, развој и финансирање иновација. Има звање мастер менаџера из области Менаџмента пословних перформанси.

Пошаљите нам ваша питања за гошћу путем формулара за пријаву на следећем линку: https://forms.office.com/r/Qgw5SiYdDr

Дружење је намењено студентима свих факултета у саставу Универзитета у Београду на свим нивоима студија и онима који су завршили студије у последњих годину дана.

"Зум кафица - 45 минута са ... " представља онлајн формат програма каријерног вођења и саветовања младих, који смо развили у Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду, у жељи да останемо доступни (и на даљину) својим старим и новим корисницима.

 

alt text