pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

Predstojeća dešavanja

Predavanje profesora BAI Ćunlia, predsednika Kineske akademije nauka, ponedeljak, 18. decembar 2017. godine, u Svečana sala Rektorata Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1, u 11:30 časova.

Nov 23rd, 13:15

 

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da će Univerzitet u Beogradu biti domaćin predavanju koje će održati uvaženi profesor BAI Ćunli, predsednik Kineske akademije nauka. Profesor BAI dolazi u zvaničnu posetu Srbiji na poziv Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Profesor BAI, ugledni hemičar i jedan od vodećih naučnika u oblasti nanonauke, održaće predavanje na temu naučnotehnološkog razvoja u Kini u svetlu inicijative Pojas i put (“S&T development in China and the Belt & Road Initiative”). Saradnja Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope na nekadašnjem trgovinskom Putu svile, deo je globalne sveobuhvatne inicijative Pojas i put, koju je pokrenuo predsednik NR Kine Si Đinping 2013. godine. S tim u vezi, Srbija je prepoznata kao jedan od ključnih partnera kineskim institucijama i ima veoma aktivnu ulogu u ovoj saradnji.

Predavanje će biti održano u ponedeljak, 18. decembra 2017. godine, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1, sa početkom u 11:30 časova.

Biće nam velika čast ukoliko budete u prilici da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj.