pretraga
 
ћирилица срп-ћир latinica srp-lat english eng
 

Vesti

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu se predstavio na 18. MEĐUNARODNOM SAJMU HORTIKULTURE - BEOPLANT FAIR 2013

Apr 8th 2013, 11:41

  sika

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu se predstavio na Sajmu hortikulture 2013 - BEOPLANT FAIR koji je održan u periodu od 04-07.04.2013.godine, gde je učestvovalo više od 80 izlagača iz Srbije i inostranstva koji su predstavili aktuelnosti i dostignuća u svim oblastima hortikulture.

Među izlagačima su bile obrazovne institucije, instituti i zemljoradničke zadruge iz oblasti voćarstva, vinogradarstva, pčelarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, uzgajanja cveća i cvetnog materijala, uzgoja i održavanja zelenih površina, pejzažne arhitekture, a čija je zajednička misija očuvanje prirodne sredine i zdravog života.

Profesorka našeg Fakulteta Prof. drZora Dajić je učestvovala u pratećem program sajma sa prezentacijom na temu „Srbija lekovito bilje    juče, danas, sutra”, kao i Prof. drMića Mladenović sa prezentacijom na temu „Pčelinji proizvodi u ishrani i zdravlju“.

Štand Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu su posetili princeza Jelisaveta Karađorđević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Dejan Krnjajić, potpredsednica Opštine Grocka Jasmina Mandić, učenici srednje poljoprivredne škole koji su bili zainteresovani za informacije o upisu na na fakultet, kao i svi posetioci sajma kojima je bilo interesantno da se upoznaju sa radom našeg Fakulteta.

 

sikasikasikasikasika