Навигација

Професори Пољопривредног факултета међу 2% најцитиранијих научника у свету

На недавно објављеној листи 2% најцитиранијих научника у свету за 2022. години, која је резултат истраживања Универзитета Станфорд објављеног у октобру 2023. године, по други пут су се нашла два професора Пољопривредног Факултета Универзитета у Београду, и то: проф. Др Игор Томашевић и проф. Др Илија Ђекић. Они се налазе на тој листи заједно са још 115 научника из Републике Србије.

Методологија рангирања заснована је на анализи различитих научних индикатора (scientometrics) користећи податке из научне базе SCOPUS, као што су цитираност научника (хетероцитати и самоцитати), цитираност у односу на позиције аутора, х-индексу, однос броја цитата и цитираних радова, и сл. Укупно 210,199 научника из целог света је класификовано у више научних области и подобласти.

Област рада најцитиранијих научника са нашег факултета је наука о храни. Наведена рангирања научника са нашег факултета представљају велики успех и својеврсно признање за њихов досадашњи научноистраживачки рад, посвећеност и изузетан допринос светској науци.

Честитамо професорима на изванредном успеху и радујемо се новим будућим достигнућима.

Извор: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6

Слике

  • /uploads/attachment/vest/353/Profesori-1.png

Сличне вести