Навигација

Позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма мобилности студената и запослених

СтудентскеФакултет

Поштованe колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да јe позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма мобилности студената и запослених отворен 15. јануара 2024. године.

Пријаве се као и до сада врше искључиво преко онлајн платформе Универзитета у Београду MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/).

У оквиру Кључне акције 131 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) и тренутно отворених позива, студенти и запослени УБ могу да конкуришу за реализацију следећих типова мобилности:

- буџет из 2023. године свака чланица може искористити до 31. јула 2025. године, за реализацију свих типова мобилности.

Инфомарције о буџетима појединачно одобреним за сваку чланицу могу се наћи на платформи Мобион, у оквиру корисничког налога ЕСПБ координатора чланице. 

Додатно, студенти и запослени се могу пријавити за реализацију мобилносту на партнерским универзитетима чланицама Circle U. универзитетске алијансе.

Ове мобилности се такође реализују у оквиру програма Еразмус+, за шта постоје посебно опредељена средства у буџету. Молимо Вас да студенте обавестите и о овој могућности, уз напомену да се посебна пажња обрати на захтеве у вези са познавањем и нивоом језика наставе на одређеним студијским програмима на партнерским универзитетим унутар Алијансе.

Рок за пријаву за индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма истиче 17. марта 2024. године у 23:59 часова, док је Еразмус+ рок за достављање обједињене ранг-листе пријављених кандидата 24. март у 23:59. часова. Ранг-листе се формирају посебно за студенте, односно запослене.

У оквиру Кључне акције 171 (мобилност у земљама ван ЕУ) може се конкурисати за реализацију мобилности у оквиру отворених позива на MobiON платформи. 

Напомињемо да мобилности неће моћи да се реализују док се конкурси за пријаву не затворе, а ЕСПБ координатори не номинују све пријављене кандидате који испуњавају услове конкурса.

Преглед мобилности за које су отворени позиви за пријаву можете пронаћи на следећем линку: https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls .

Листа отворених позива није коначна, јер је објављивање позива за пријаву за мобилност условљено потписивањем Интер-институционалног споразума са иностраним партнерима. Сходно томе, листа партнера ће бити редовно ажурирана, а самим тим и позиви за пријаву за мобилност у наредним роковима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/416/erasmus-58-e1684697213182.png

Сличне вести