| Назив | Машине и уређаји у технологији анималних производа |
|---|
| Акроним | О-ТА-14-МУТА |
|---|
| Студијски програм | Прехрамбена технологија |
|---|
| Модул | Технологија анималних производа |
|---|
| Тип студија | основне академске студије |
|---|
| Наставник (предавач) | |
|---|
| Наставник/сарадник (вежбе) | |
|---|
| Наставник/сарадник (ДОН) | |
|---|
| Број ЕСПБ | 5.0 | Статус предмета | изборни |
|---|
| Условљност другим предметима | - | Облик условљености | |
|---|
| Циљеви изучавања предмета | Предмет треба да омогући студенту стицање знања и омогући разумевање о: техничким и технолошким карактеристикама и принципима рада опреме у индустрији меса и индустрији млека (опрема за уситњавање и мешање, саламурење, пуњење и паковање, термичку обраду меса и производа од меса; машине за пријем, обраду, прераду млека, паковање млека и производа од млека). |
|---|
| Исходи учења (стечена знања) | Студент треба да покаже познавање/разумевање: основних појмова везаних за техничке карактеристике и технолошке могућности и начин употребе машина и уређаја за индустрију меса и млека, као и њихов начин рада. Након завршеног курса, студент треба да поседује вештине да може да анализира и изабере процесну опрему у индустрији меса и индустрији млека. |
|---|