Навигација

О-ПТ-14-РПРА - Радна пракса

Спецификација предмета
НазивРадна пракса
АкронимО-ПТ-14-РПРА
Студијски програмПољопривредна техника
Модул
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
  Наставник/сарадник (ДОН)
   Број ЕСПБ2.0Статус предметаобавезан
   Условљност другим предметима/Облик условљености
   Циљеви изучавања предметаОспособљавање студента за рад у пољопривредним газдинствима и индустрији.
   Исходи учења (стечена знања)Студент ће бити оспособљен да се укључи у рад да обавља једноставније радне операције у пољопривредној производњи где се користи пољопривредна техника, као и у процес одржавања пољопривредне технике. Стечено знање му обезбеђује неопходно искуство и стручност.
   Садржај предмета
   Садржај теоријске наставеРадна пракса је замишљена као део образовног процеса студента кроз који ће се на огледном добру, пољопривредним предузећима установама или организацијама, индустрији пољопривредних машина и уређаја.
   Садржај практичне наставеСтуденти се укључују у свакодневне радне активности и тиме стичу вештине као што су: упознаваље са организацијом и начином функционисања производних процеса, упознавање са софтверима за рад у поступку коришћења и одржавања пољопривредних машина и уређаја у непосредној пољопривредној производњи. Пракса се изводи у току четвртог семестра у договору са наставником изабраног предмета.
   Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
   ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
   00
   Методе извођења наставеРадна пракса се реализује по програму праксе у пољопривредним газдинствима или предузећима за производњу пољопривредних машина и уређаја, директним ангажовањем студента, уз стручни надзор. У току обављања праксе студент води дневник у који уписује дневн еактивности као и детаљан опис послова на којима је био ангажован.
   Оцена знања (максимални број поена 100)
   Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
   Активности у току предавањаПисмени испит50
   Практична наставаУсмени испит
   Пројекти50
   Колоквијуми
   Семинари