Навигација

проф. др Славиша Стајић

Ванредни професор
Катедра за технологију анималних производа
441-3272
Термини испитаТехнологија меса 1/колоквијум & Технологија меса 2/испит Јануарски 15.01.2024. & 22.01.2024. у 10:00 Фебруарски 05.02.2024. & 12.02.2024. у 10:00 Априлски 22.04.2024. Јунски 17.06.2024. & 24.06.2024. у 10:00 Јулски 08.07.2024. & 10.07.2024. у 10:00 Септембар 1 09.09.2024. у 10:00 Технологија меса 1, Основи технологије меса, Традиционални производи анималног порекла Јануарски 17.01.2024. & 24.01.2024. у 10:00 Фебруарски 07.02.2024. & 13.02.2024. у 10:00 Априлски 24.04.2024. Јунски 19.06.2024. & 26.06.2024. у 10:00 Јулски 10.07.2024. у 10:00 Септембар 1 11.09.2024. у 10:00 Евентуалне промене биће истакнуте на огласној табли испред Лабораторије за технологију меса
Научна областТехнологија анималних производа
Датум избора 8. децембар 2020.

Предмети

О-МХ-20-ОТМС - Основе технологије меса
О-ТА-20-TМС1 - Технологија меса 1
О-ТА-20-TМС2 - Технологија меса 2
О-ТА-20-ТРИБ - Технологија рибе
М-МХ-20-ТПХ - Технолошки поступци производње хране
М-ПИ-20-МР1 - Мастер рад - СИР
М-ПИ-20-НМЕС - Наука о месу
М-ПИ-20-ТПХ - Технолошки поступци производње хране
М-ПИ-20-ТТМС - Технологија меса
М-ХХ-20-ТПХ - Технолошки поступци производње хране
Д-ТХ-20-ТКАП - Одабрана поглавља из технологије и квалитета производа анималног порекла
Д-ТХ-20-ТСАП - Технолошка својства сировина анималног порекла
О-МХ-14-ОТМС - Основи технологије меса
О-ТА-14-ТМС1 - Технологија меса 1
О-ТА-14-ТМС2-13 - Технологија меса 2
О-ТА-14-ТПАП-13 - Традиционални производи анималног порекла
О-ТА-14-ТПРО-13 - Технолошко пројектовање
О-ТА-14-ТРИБ - Технологија рибе
О-УБ-14-ОТМС - Основи технологије меса
М-МХ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
М-ПИ-14-НМЕС - Наука о месу
М-ПИ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
М-УБ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
М-ХХ-14-НМЕС - Наука о месу
М-ХХ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
Д-ТХ-14-ПОМ - Одабрана поглавља из науке о месу
Д-ТХ-14-ТМЕ-13 - одабрана поглавља из технологије меса

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Food safety assessment of burger patties with added herbal plant material - The microbial status of Wild Garlic and Wild Garlic extracts as ingredients in burger patties

V. Kurćubić, S. Stajić, M. Dmitrić, N. Miletić, Food safety assessment of burger patties with added herbal plant material - The microbial status of Wild Garlic and Wild Garlic extracts as ingredients in burger patties, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 102, No. 11, pp. 73 - 78, Nov, 2022

АуториВладимир Курћубић, Славиша Стајић, Марко Дмитрић и Немања Милетић
Година2022
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен102
Број11
Страна од73
Страна до78

Profile of volatile compounds in frankfurters from culled goat meat during cold storage

B. Pisinov, S. Ivanović, D. Živković, D. Vranić, S. Stajić, Profile of volatile compounds in frankfurters from culled goat meat during cold storage, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 45, No. 5, pp. e15410 - e15410, 2021

АуториБорис Писинов, Снежана Ивановић, Душан Живковић, Данијела Вранић и Славиша Стајић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1111/jfpp.15410
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен45
Број5
Страна одe15410
Страна доe15410

Nutritional and sensory properties of frankfurters made of culled goat meat

B. Pisinov, V. Kurćubić, S. Stajić, Nutritional and sensory properties of frankfurters made of culled goat meat, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 101, No. 12, pp. 90 - 96, 2021

АуториБорис Писинов, Владимир Курћубић и Славиша Стајић
Година2021
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Волумен101
Број12
Страна од90
Страна до96

Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties

S. Stajić, B. Pisinov, I. Tomašević, I. Đekić, D. Čolović, S. Ivanović, D. Živković, Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 55, pp. 1032 - 1045, 2020

АуториСлавиша Стајић, Борис Писинов, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Душица Чоловић, Снежана Ивановић и Душан Живковић
Година2020
DOI10.1111/ijfs.14346
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен55
Страна од1032
Страна до1045

Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters

S. Stajić, N. Stanišić, I. Tomašević, I. Đekić, N. Ivanović, D. Živković, Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 42, No. 0, pp. e13529 - e13529, 2018

АуториСлавиша Стајић, Nikola Stanišić, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Nikola Ivanović и Душан Живковић
Година2018
DOIhttps://doi:10.1111/jfpp.13529
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен42
Број0
Страна одe13529
Страна доe13529

The utilisation of grapeseed oil in improving the quality of dry fermented sausages

S. Stajić, Д. Живковић, V. Tomović, В. Недовић, M. Perunović, С. Левић, N. Kovjanić, N. Stanišić, The utilisation of grapeseed oil in improving the quality of dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 49, No. 11, pp. 2356 - 2363, 2014

АуториСлавиша Стајић, Душан Живковић, Vladimir Tomović, Виктор Недовић, Marija Perunović, Стева Левић, Nataša Kovjanić и Nikola Stanišić
Година2014
DOIhttps://doi:10.1111/ijfs.12555
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен49
Број11
Страна од2356
Страна до2363

Радови у часописима ван SCI листе

Healthier Meat Products Are Fashionable - Consumers Love Fashion

V. Kurćubić, S. Stajić, N. Miletić, N. Stanišić, Healthier Meat Products Are Fashionable - Consumers Love Fashion, Applied Sciences, Vol. 12, No. 19, pp. 10129 - 10129, 2022

АуториВладимир Курћубић, Славиша Стајић, Немања Милетић и Никола Станишић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.3390/app121910129
ЧасописApplied Sciences
Волумен12
Број19
Страна од10129
Страна до10129

Dietary fibre as phosphate replacement in all-beef model system emulsions with reduced content of sodium chloride

S. Stajić, И. Томашевић, V. Tomović, N. Stanišić, Dietary fibre as phosphate replacement in all-beef model system emulsions with reduced content of sodium chloride, JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH, Vol. 61, No. 3, pp. 277 - 285, 2022

АуториСлавиша Стајић, Игор Томашевић, Владимир Томовић и Никола Станишић
Година2022
ЧасописJOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH
Волумен61
Број3
Страна од277
Страна до285

Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder

S. Stajić, A. Kalušević, I. Tomašević, B. Rabrenović, A. Božić, P. Radović, V. Nedović, D. Živković, Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 70, No. 2, pp. 159 - 168, 2020

АуториСлавиша Стајић, Ана Калушевић, Игор Томашевић, Биљана Рабреновић, Анђелија Божић, Петар Радовић, Виктор Недовић и Душан Живковић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.31883/pjfns/118008
ЧасописPolish Journal of Food and Nutrition Sciences
Волумен70
Број2
Страна од159
Страна до168

Physico-Chemical Characteristics and Sensory Quality of Dry Fermented Sausages with Flaxseed Oil Preparations

S. Stajić, N. Stanišić, С. Левић, V. Tomović, S. Lilić, D. Vranić, M. Jokanović, Д. Живковић, Physico-Chemical Characteristics and Sensory Quality of Dry Fermented Sausages with Flaxseed Oil Preparations, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 68, No. 4, pp. 367 - 375, 2018

АуториСлавиша Стајић, Nikola Stanišić, Стева Левић, Vladimir Tomović, Slobodan Lilić, Danijela Vranić, Marija Jokanović и Душан Живковић
Година2018
DOIhttps://doi:10.1080/1828051X.2018.1443287
ЧасописPolish Journal of Food and Nutrition Sciences
Волумен68
Број4
Страна од367
Страна до375