Студијски програм: Прехрамбена технологија
Модул: Управљање безбедношћу и квалитетом у производњи хране
| I ГОДИНА | |||||||
| I семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-УБ-20-ОХЕМ | Општа хемија | 3 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| Математика 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-УБ-20-ФИЗ | Физика | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| Изборни блок 1 | |||||||
| О-УБ-20-ИНФ | Информатика | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| О-УБ-20-СОЦ | Социологија | ||||||
| О-УБ-20-БИОЛ | Биологија | ||||||
| Изборни блок 2 | |||||||
| О-УБ-20-Е | Енглески језик | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Руски језик | |||||||
| Француски језик | |||||||
| Немачки језик | |||||||
| УКУПНО: | 12 | 7 | 2 | 0 | 2 | 30 | |
| II семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-УБ-20-АНХЕ | Аналитичка хемија | 2 | 1 | 3 | 0 | 0 | 6 |
| О-УБ-20-ОРХЕ | Органска хемија | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
| Математика II | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Изборни блок 3 | |||||||
| О-УБ-20-ЕОП | Економика и организација предузећа | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-УБ-20-ИГР | Инжењерска графика | ||||||
| Изборни блок 4 | |||||||
| О-УБ-20-ФТМ | Физичко-техничка мерења | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-УБ-20-НИМ | Напредне информатичке методе | ||||||
| УКУПНО: | 10 | 8 | 5 | 0 | 1 | 30 | |
| II ГОДИНА | |||||||
| III семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Хемија природних производа | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 | |
| О-УБ-20-БИО | Биохемија | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| О-УБ-20-ФИХЕ | Физичка хемија | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
| О-УБ-20-ТЕРМ | Термодинамика | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-УБ-20-МОПЕ | Механичке операције | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| УКУПНО: | 10 | 7 | 5 | 0 | 5 | 30 | |
| IV семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-УБ-20-БИОХ | Биохемија хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| О-УБ-20-ОМИК | Општа микробиологија | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| О-УБ-20-КОНЗ | Принципи конзервисања хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| О-УБ-20-ТДО | Топлотне и дифузионе операције | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-УБ-20-АМБА | Амбалажа и паковање хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| УКУПНО: | 10 | 6 | 4 | 0 | 3 | 30 | |
| III ГОДИНА | |||||||
| V семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Увод у безбедност хране | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-УБ-20-МИКХ | Микробиологија хране | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| О-УБ-20-НРХР | Нормативно регулисање безбедности и квалитета хране | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-УБ-20-СТАТ | Статистика | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Изборни блок 5 | |||||||
| Познавање и обрада меса | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
| О-УБ-20-ПОМЛ | Познавање и обрада млека | ||||||
| Технолошке основе хлађења | |||||||
| УКУПНО: | 12 | 8 | 2 | 0 | 0 | 30 | |
| VI семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-УБ-20-УКВА | Управљање квалитетом у производњи хране | 3 | 3 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-УБ-20-СП | Санитација погона | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| Непожељне биоактивне супстанце хране | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
| Изборни блок 6 | |||||||
| Основе технологије меса | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
| О-УБ-20-ОТМЛ | Основе технологије млека | ||||||
| Тржиште и маркетинг агроиндустријских производа | |||||||
| О-УБ-20-МАХ | Микробиолошке методе анализе хране | ||||||
| Стручна пракса | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 6 | |
| УКУПНО: | 10 | 6 | 4 | 0 | 6 | 30 | |
| IV ГОДИНА | |||||||
| VII семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Контрола квалитета лабораторије | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Управљање животном средином у производњи хране | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Статистичка контрола квалитета | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Изборни блок 7 | |||||||
| Технологија уља и масти | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
| Технологија воћа и поврћа | |||||||
| Технологија јаких алкохолних пића 1 | |||||||
| Изборни блок 8 | |||||||
| Технологија готове хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
| Основе технологије вина | |||||||
| Третман отпадних вода | |||||||
| Технологија слада и пива | |||||||
| УКУПНО: | 10 | 8 | 2 | 0 | 2 | 30 | |
| VIII семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-УБ-20-ТПК | Технике побољшања квалитета | 3 | 3 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Управљање безбедношћу у производњи хране | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-УБ-20-СА | Сензорна анализа | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| Изборни блок 9 | |||||||
| Хигијенски инжењеринг и дизајн | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
| Технологија брашна | |||||||
| Технологија воћних сокова и освежавајућих безалкохолних пића | |||||||
| Биопроцесно инжењерство | |||||||
| Технологија кондиторских производа | |||||||
| Дипломски рад – | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 | |
| Истраживачки рад | |||||||
| Дипломски рад – | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
| Израда и одбрана | |||||||
| УКУПНО: | 10 | 7 | 2 | 3 | 7 | 30 | |
Напомена: Студент бира и полаже један од предмета из сваког изборног блока.
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад
