Studijski program: Prehrambena tehnologija
Modul: Upravljanje bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane
| I GODINA | |||||||
| I semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-UB-20-OHEM | Opšta hemija | 3 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| Matematika 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| O-UB-20-FIZ | Fizika | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| Izborni blok 1 | |||||||
| O-UB-20-INF | Informatika | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| O-UB-20-SOC | Sociologija | ||||||
| O-UB-20-BIOL | Biologija | ||||||
| Izborni blok 2 | |||||||
| O-UB-20-E | Engleski jezik | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Ruski jezik | |||||||
| Francuski jezik | |||||||
| Nemački jezik | |||||||
| UKUPNO: | 12 | 7 | 2 | 0 | 2 | 30 | |
| II semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-UB-20-ANHE | Analitička hemija | 2 | 1 | 3 | 0 | 0 | 6 |
| O-UB-20-ORHE | Organska hemija | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
| Matematika II | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Izborni blok 3 | |||||||
| O-UB-20-EOP | Ekonomika i organizacija preduzeća | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-UB-20-IGR | Inženjerska grafika | ||||||
| Izborni blok 4 | |||||||
| O-UB-20-FTM | Fizičko-tehnička merenja | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-UB-20-NIM | Napredne informatičke metode | ||||||
| UKUPNO: | 10 | 8 | 5 | 0 | 1 | 30 | |
| II GODINA | |||||||
| III semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Hemija prirodnih proizvoda | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 | |
| O-UB-20-BIO | Biohemija | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-UB-20-FIHE | Fizička hemija | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
| O-UB-20-TERM | Termodinamika | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| O-UB-20-MOPE | Mehaničke operacije | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| UKUPNO: | 10 | 7 | 5 | 0 | 5 | 30 | |
| IV semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-UB-20-BIOH | Biohemija hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| O-UB-20-OMIK | Opšta mikrobiologija | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-UB-20-KONZ | Principi konzervisanja hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-UB-20-TDO | Toplotne i difuzione operacije | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-UB-20-AMBA | Ambalaža i pakovanje hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| UKUPNO: | 10 | 6 | 4 | 0 | 3 | 30 | |
| III GODINA | |||||||
| V semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Uvod u bezbednost hrane | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| O-UB-20-MIKH | Mikrobiologija hrane | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| O-UB-20-NRHR | Normativno regulisanje bezbednosti i kvaliteta hrane | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-UB-20-STAT | Statistika | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Izborni blok 5 | |||||||
| Poznavanje i obrada mesa | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
| O-UB-20-POML | Poznavanje i obrada mleka | ||||||
| Tehnološke osnove hlađenja | |||||||
| UKUPNO: | 12 | 8 | 2 | 0 | 0 | 30 | |
| VI semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-UB-20-UKVA | Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane | 3 | 3 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-UB-20-SP | Sanitacija pogona | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| Nepoželjne bioaktivne supstance hrane | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
| Izborni blok 6 | |||||||
| Osnove tehnologije mesa | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
| O-UB-20-OTML | Osnove tehnologije mleka | ||||||
| Tržište i marketing agroindustrijskih proizvoda | |||||||
| O-UB-20-MAH | Mikrobiološke metode analize hrane | ||||||
| Stručna praksa | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 6 | |
| UKUPNO: | 10 | 6 | 4 | 0 | 6 | 30 | |
| IV GODINA | |||||||
| VII semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Kontrola kvaliteta laboratorije | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Upravljanje životnom sredinom u proizvodnji hrane | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Statistička kontrola kvaliteta | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Izborni blok 7 | |||||||
| Tehnologija ulja i masti | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
| Tehnologija voća i povrća | |||||||
| Tehnologija jakih alkoholnih pića 1 | |||||||
| Izborni blok 8 | |||||||
| Tehnologija gotove hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
| Osnove tehnologije vina | |||||||
| Tretman otpadnih voda | |||||||
| Tehnologija slada i piva | |||||||
| UKUPNO: | 10 | 8 | 2 | 0 | 2 | 30 | |
| VIII semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-UB-20-TPK | Tehnike poboljšanja kvaliteta | 3 | 3 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Upravljanje bezbednošću u proizvodnji hrane | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| O-UB-20-SA | Senzorna analiza | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| Izborni blok 9 | |||||||
| Higijenski inženjering i dizajn | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
| Tehnologija brašna | |||||||
| Tehnologija voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholnih pića | |||||||
| Bioprocesno inženjerstvo | |||||||
| Tehnologija konditorskih proizvoda | |||||||
| Diplomski rad – | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 | |
| Istraživački rad | |||||||
| Diplomski rad – | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
| Izrada i odbrana | |||||||
| UKUPNO: | 10 | 7 | 2 | 3 | 7 | 30 | |
Napomena: Student bira i polaže jedan od predmeta iz svakog izbornog bloka.
P Predavanja
V Vežbe
DON Drugi oblici nastave
IR Istraživački rad
