Studijski program: Prehrambena tehnologija
Modul: Tehnologija konzervisanja i vrenja
| I GODINA | |||||||
| I semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-KV-20-OHEM | Opšta hemija | 3 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| Matematika 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| O-KV-14-FIZ | Fizika | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| Izborni blok 1 | |||||||
| O-KV-20-INF | Informatika | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-SOC | Sociologija | ||||||
| O-KV-20-BIOL | Biologija | ||||||
| Izborni blok 2 | |||||||
| O-KV-20-E | Engleski jezik | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Ruski jezik | |||||||
| Francuski jezik | |||||||
| Nemački jezik | |||||||
| UKUPNO: | 12 | 7 | 2 | 0 | 2 | 30 | |
| II semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-KV-20-ANHE | Analitička hemija | 2 | 1 | 3 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-ORHE | Organska hemija | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
| Matematika II | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Izborni blok 3 | |||||||
| O-KV-20-EOP | Ekonomika i organizacija preduzeća | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-IGR | Inženjerska grafika | ||||||
| Izborni blok 4 | |||||||
| O-KV-20-FTM | Fizičko-tehnička merenja | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-NIM | Napredne informatičke metode | ||||||
| UKUPNO: | 10 | 8 | 5 | 0 | 1 | 30 | |
| II GODINA | |||||||
| III semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-KV-20-HPPR | Hemija prirodnih proizvoda | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-BIO | Biohemija | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-FIHE | Fizička hemija | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-TERM | Termodinamika | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-MOPE | Mehaničke operacije | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| UKUPNO: | 10 | 7 | 5 | 0 | 5 | 30 | |
| IV semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-KV-20-BIOH | Biohemija hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-OMIK | Opšta mikrobiologija | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-KONZ | Principi konzervisanja hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-TDO | Toplotne i difuzione operacije | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-AMBA | Ambalaža i pakovanje hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| UKUPNO: | 10 | 6 | 4 | 0 | 3 | 30 | |
| III GODINA | |||||||
| V semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-KV-20-THLA | Tehnološke osnove hlađenja | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-MIKB | Mikrobiologija biljnih proizvoda | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-TVP | Tehnologija voća i povrća | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| Izborni blok 5 | |||||||
| O-KV-20-TOV | Tretman otpadnih voda | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| Tehnologija žita | |||||||
| Tehnologija ulja i masti | |||||||
| Izborni blok 6 | |||||||
| O-KV-20-PMV | Tehnologija prirodnih i mineralnih voda | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Upravljanje životnom sredinom u proizvodnji hrane | |||||||
| Poznavanje voća | |||||||
| O-KV-20-PG | Poznavanje grožđa | ||||||
| O-KV-20-STAT | Statistika | ||||||
| UKUPNO: | 10 | 7 | 3 | 0 | 3 | 30 | |
| VI semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-KV-20-BIOI | Bioprocesno inženjerstvo | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-TOBP | Tehnologija voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholnih pića | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-HSPP | Hlađenje i smrzavanje prehrambenih proizvoda | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Izborni blok 7 | |||||||
| O-KV-20-UKVA | Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-UBEZ | Upravljanje bezbednošću u proizvodnji hrane | ||||||
| O-KV-20-SPR | Stručna praksa | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 6 |
| UKUPNO: | 12 | 7 | 1 | 0 | 6 | 30 | |
| IV GODINA | |||||||
| VII semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-KV-20-TSLA | Tehnologija slada | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-VIN1 | Tehnologija vina 1 | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-TJP1 | Tehnologija jakih alkoholnih pića 1 | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-GOTH | Tehnologija gotove hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| O-KV-20-FUHR | Funkcionalna svojstva hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| UKUPNO: | 10 | 5 | 5 | 0 | 5 | 30 | |
| VIII semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| O-KV-20-PIVO | Tehnologija piva | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-VIN2 | Tehnologija vina 2 | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-TJP2 | Tehnologija jakih alkoholnih pića 2 | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
| Izborni blok 8 | |||||||
| O-KV-20-SA | Senzorna analiza | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| O-KV-20-SP | Sanitacija pogona | ||||||
| O-KV-20-MAH | Mikrobiološke metode analize hrane | ||||||
| Vinska kultura | |||||||
| Diplomski rad – | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 | |
| Istraživački rad | |||||||
| Diplomski rad – | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
| Izrada i odbrana | |||||||
| UKUPNO: | 10 | 4 | 6 | 3 | 7 | 30 | |
Napomena: Student bira i polaže jedan od predmeta iz svakog izbornog bloka.
P Predavanja
V Vežbe
DON Drugi oblici nastave
IR Istraživački rad
